Online Spantberekening

Online Spantberekening
Page content

Online een berekening aanvragen voor een stalen (of houten) spant, portaal, of ligger.

Door de gegevens in het formulier spantberekening in te vullen krijgt u snel een ontwerp berekening volgens de geldende norm (NEN of Eurocode) om het profieltype (HEA, HEB, IPE) te kunnen bepalen. Zo kunt u in een vroeg stadium van uw bouwplan al rekening houden met de afmetingen van de staalconstructie en kunt u dit in uw plan integreren.

De berekeningen worden gemaakt met rekenprogrammatuur van Matrix.

Wilt u een complexere berekening laten uitvoeren, of de volledige staalconstructie van een gebouw laten berekenen, neem dan telefonisch contact op, of ga naar de contactpagina en vul uw gegevens in.

Doel van deze pagina:

Deze module is opgezet om u de mogelijkheid te bieden om snel een eenvoudige berekening uit te laten voeren. Op deze wijze hopen we het berekenen van een eenvoudige stalen ligger, latei of kapspant voor u meer binnen handbereik te kunnen brengen. U zult begrijpen dat, vanwege de complexiteit van bepaalde berekeningen, het niet mogelijk is alle situaties hier te berekenen. Daarom hebben we een keuze gemaakt uit veel voorkomende situaties waarvan we denken dat deze aan een groot gedeelte van de vraag tegemoet komt. Lees a.u.b. eerst goed de uitgangspunten.

Hoe werkt het?

U vult de gevraagde gegevens in op het onderstaande formulier en verzend de gegevens.Stuur bij voorkeur tekeningen mee met de plattegrond, doorsneden en bij voorkeur constructietekeningen van de spanten. U kunt hiervoor (staal)tekeningen gebruiken die u zelf heeft, of deze bij de gemeente opvragen.

Voor kleinschalige opdrachten vragen wij een betaling vooraf. Na ontvangst van uw betaling wordt de berekening binnen maximaal 3 werkdagen in PDF formaat naar u gemaild.


Vraag hier een formulier spantberekening aan.


Controle bestaande spanten voor plaatsen van zonnepanelen op het dak

Wanneer u zonnepanelen op uw bestaande dak(en) wilt laten leggen, kan er een controleberekening van de spanten worden uitgevoerd.

Een controleberekening van de bestaande dakconstructie wordt meestal door uw verzekeraar vereist, wanneer u zonnepanelen wilt plaatsen op het dak van een bestaand gebouw.

Wat moet u aanleveren? Door onderstaand formulier zo duidelijk mogelijk in te vullen en indien beschikbaar te voorzien van een duidelijke tekening of schets van de te berekenen constructie kunnen we de berekening zo snel mogelijk uitvoeren. In het veld onderaan het formulier kunt u aanvullende informatie invullen. Geef tevens aan: De plaats van het bouwwerk i.v.m. het windgebied De opbouw en samenstelling van het dak, de vloer of wand op het te berekenen onderdeel Voor de berekening van balken en liggers graag het aantal m² dak of vloer aangeven (maak een schets!) wat op de balk of ligger rust Indien uw ergens “onbekend / weet niet” heeft ingevuld, geef dan aan wat er berekend dient te worden Voorbeeld De afbeelding geeft een voorbeeld van de in te vullen maatvoering. Bij gelijke goothoogte zijn H1 en H2 hetzelfde Bij een plat dak zijn de goothoogtes en nokhoogte gelijk (H1=H2=H3) Voor een ligger of latei hoeft u alleen maar de lengte in te voeren Maatvoering kapspant. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave. Als u een tekening in PDF formaat toegestuurd wilt krijgen, waarop u de maatvoering en profielen kunt aangeven, vink dan deze optie aan.

Kosten Omdat ik in de praktijk zoveel verschillende constructies tegenkom, werk ik vanaf mei 2019 niet meer met vaste prijzen, maar krijgt u eerst een offerte nadat u uw aanvraag met alle benodigde gegevens heeft verstuurd.