Welkom bij Bouwbureau Wedekind

Over het bouwbureau

Bouwbureau Wedekind is een klein bouwkundig adviesbureau (eenmanszaak) gevestigd in Zeewolde (Flevoland) en opgericht in 2011.

Als bouwkundig adviesbureau houd ik me bezig met onder andere de volgende werkzaamheden:

(Architectonisch) ontwerp: Het ontwerpen van gebouwen, waarbij de behoeften en wensen van de klant vertaald worden naar functionele en esthetisch aantrekkelijke ontwerpen.

Technische tekeningen: Het ontwerp moet uitgewerkt worden in gedetailleerde technische tekeningen en bouwplannen, die voldoen aan alle bouwvoorschriften en normen uit het Bouwbesluit. Tevens wordt op de tekeningen de constructieve hoofdopzet aangegeven. Deze tekeningen zijn essentieel voor de aanvraag van een Omgevingsvergunning (bouwvergunning) en later voor de aannemers en bouwteams om het project correct en naar de wensen van de klant uit te voeren.
Het is aan de klant om te bepalen of er alleen vergunningstekeningen (definitief ontwerp) gemaakt worden, of ook meer gedetailleerde werktekeningen en constructietekeningen.

Vergunningen: Het bouwbureau kan ook zorgen voor het aanvragen van de benodigde (bouw)vergunningen. Met de kennis van het Bouwbesluit en mogelijk overige regelgeving, zorgen we ervoor dat het ontwerp voldoet aan de wettelijke vereisten.

Renovatie en herbestemming: Naast nieuwbouwprojecten komen steeds vaker ook renovaties en herbestemmingsprojecten voor. Hierbij kan ik adviseren of en hoe een bestaand gebouw hergebruikt of herbestemd kan worden voor nieuwe doeleinden of gebouwfuncties. Dit komt bijvoorbeeld voor bij de transformatie van een bestaand bedrijfspand naar een woonfunctie.

Zie voor een uitgebreidere werkomschrijving van het Bouwbureau de pagina diensten.

Even voorstellen

Mijn naam is Martin Wedekind, eigenaar van het Bouwbureau. Al vanaf 1994 ben ik werkzaam in de architectuur / bouwkunde branche, waarbij ik tot begin 2012 werkzaam was bij een klein architectenbureau.

Profielfoto


Af en toe plaats ik berichten op Twitter, ik vind het leuk als je mij wilt volgen. Verder ben ik te vinden op LinkedIn, maar wil je een bericht sturen, mailen, of mij bellen, ga dan naar de Contactpagina.