Voor de transformatie van een kantoor naar woningen op het Planetenveld in Zeewolde heb ik de bouwbesluit toetsingen voor oppervlaktes, daglicht en ventilatie gemaakt en tevens de brandveiligheidseisen,- en voorzieningen op de plattegronden aangegeven.

Architect Erwin Oehlers uit Zeewolde heeft een ontwerp gemaakt voor de transformatie van een kantoor naar woningen op het Planetenveld in Zeewolde. Het bestaande kantoorgedeelte is in dit plan opgedeeld in een aantal grotere appartementen en meerdere kleinere studio's.

Vanwege de smalle ramen in de gevels was hierbij het voldoen aan de daglicht norm de grootste uitdaging. In een wisselwerking met architect Oehlers zijn de ruimtes uiteindelijk zodanig verdeeld over gebruiksoppervlak en verblijfsgebied, dat in een aantal gevallen precies kon worden voldaan aan de 55% verblijfsgebied eis en de eis voor minimaal daglichoppervlak.

Meer weten over de eisen voor transformatie van kantoren naar woningen? Klik dan hier op de link van het RVO voor een publicatie over Transformatie en het Bouwbesluit


Af en toe plaats ik berichten op Twitter, ik vind het leuk als je mij wilt volgen. Verder ben ik te vinden op Facebook en op LinkedIn, maar wil je een bericht sturen, mailen, of mij bellen, ga dan naar de Contactpagina.