Ontwerp voor de uitbreiding van een hoekwoning aan de Dasseburcht te Zeewolde. Het ingediende principeplan ligt momenteel nog ter beoordeling bij de gemeente, maar we zijn voorzichtig positief om dit plan te kunnen uitvoeren!

De opdrachtgevers willen de woning uitbreiden met een dakopbouw bovenop de bestaande garage en achter uitbouw. Het bruto vloeroppervlak van de woning wordt hiermee op de verdieping met 34 m2 vergroot.

In oktober heb ik hiervoor een ontwerp gemaakt en afgelopen november is het principeverzoek ingediend. Door in het tekenprogramma te werken met een 3D gebouwmodel, kunnen redelijk eenvoudig een aantal opties aan de opdrachtgevers getoobd worden, waardoor zij een betere keuze kunnen maken oiver hoe de gevels eruit komen te zien en welke materialen en kleuren het beste geschikt zijn.
Bij het eerste ontwerp zijn gemetselde gevels verkozen boven een ontwerp met houten gevelbekleding, omdat dit volgens de opdrachtgevers het beste aansluit bij de bestaande stijl van de woning.

uitbreiding_hoekwoning_dasseburcht_zeewolde_ontwerp1
Ontwerp 1: visualisatie woning met dakopbouw in gevelsteen zoals de bestaande woning

Update 11 januari 2022

Net voor de Kerst kregen we een negatief Welstandsadvies. Het oordeel was als volgt:

"Met het volume van de uitbreiding kan worden ingestemd, met de
vormgeving ervan nog niet. Doordat de gevels van de dakopbouw in dezelfde
kleuren en materialen worden uitgevoerd als de woning wordt het
hoofdvolume uitgebreid, wat een ongewenste schaalvergroting oplevert."

Er is daarom een tweede ontwerp gemaakt, waarbij er een beter onderscheid is tussen de bestaande woning (het hoofdvolume) en de nieuwe dakopbouw (de uitbreiding).

uitbreiding_hoekwoning_dasseburcht_zeewolde_ontwerp2
Ontwerp 2: visualisatie woning met dakopbouw in donkere gevelsteen en daarboven donkergrijze gevelbekleding (Rockpanel)


Af en toe plaats ik berichten op Twitter, ik vind het leuk als je mij wilt volgen. Verder ben ik te vinden op Facebook en op LinkedIn, maar wil je een bericht sturen, mailen, of mij bellen, ga dan naar de Contactpagina.

Next Post Previous Post