In opdracht van Volbouw in Zeewolde heb ik een ontwerp voor een dakopbouw van een bestaande woning mogen maken.
Het betreft een twee-onder-een-kapwoning, waarvan de garages aan elkaar geschakeld zijn. Op de bestaande garage is daarvoor een dakopbouw ontworpen in de stijl van de bestaande woning.

...

Continue reading...

Voor een bestaande vrijstaande woning heb ik een ontwerp mogen maken van een achteruitbouw.
De woning maakt oorspronkelijk onderdeel uit van de "talud woningen" van het woningbouwproject "Perspectief" en is gebouwd in 1996-1997.

Continue reading...

(Aangevuld op 28-2-2024)
In mijn eigen straat heb ik een ontwerp gemaakt om het balkon op de 2e verdieping voor de "buren verderop" dicht te zetten. Hierdoor zou het huidige balkonoppervlak worden geïntegreerd in het woonoppervlak, wat resulteert in een ruimere kamer en meer mogelijkheden voor de i...

Continue reading...

Mijn eigen badkamer begint nu echt oud te worden en is daarom toe aan een renovatie. Als bouwkundig tekenaar heb ik mijn eigen woning natuurlijk al lang gemodelleerd in mijn tekenprogramma. Met een duidelijke, nauwkeurig maatvoering van de plattegrond en aanzichten van de wanden ben ik naar verschil...

Continue reading...

Ontwerp voor de uitbreiding van een hoekwoning aan de Dasseburcht te Zeewolde. Het ingediende principeplan ligt momenteel nog ter beoordeling bij de gemeente, maar we zijn voorzichtig positief om dit plan te kunnen uitvoeren!

De opdrachtgevers willen de woning uitbreiden met een dakopbouw boveno...

Continue reading...

Voor een particuliere opdrachtgever heb ik een voorlopig ontwerp voor een nieuw te bouwen vrijstaande woning in Almere mogen maken. Medio februari hebben we een principeverzoek bij de gemeente ingediend.

Uitgangspunt was om een robuust gebouw te ontwerpen met degelijke materialen, maar wel met e...

Continue reading...

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle nieuw te bouwen gebouwen voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG).

Deze eisen gelden voor zowel woningbouw, als voor utiliteitsbouw.

Het huidige Bouwbesluit stelt tot 1 januari 2021 door middel van de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC)...

Continue reading...

Op basis van door de particuliere opdrachtgever aangeleverde schetsen wat betreft de gewenste vormgeving, materialen en kleuren een ontwerp gemaakt voor een nieuw te bouwen twee-onder-eenkapwoning.

De opdrachtgevers hebben een kavel gekocht in de gemeente Dronten (Flevoland). Het gemaakte schets...

Continue reading...

Begin 2017 ben ik begonnen met het ontwerp voor de uitbreiding van de bestaande ligboxenstal aan de Nekkeveldweg in Zeewolde. In eerste instantie wilde mijn opdrachtgever alleen de mestkelder bouwen en pas in een latere fase de bovenbouw.

Uiteindelijk is toch besloten om de hele stal in één keer t...

Continue reading...

De uitbreiding van de ligboxenstal met een oppervlak van 3170 m² is begin 2017 van start gegaan en in het voorjaar van 2018 in gebruik genomen.

De nieuwbouw is in het verlengde van de bestaande stal gebouwd, waardoor de totale lengte uitkomt op 164 m.
In totaal kunnen er nu 528 stuks melkvee en 4...

Continue reading...

Voor de nieuwbouw van een woonboot aan de Beloop (Blauwe Diamant) in Zeewolde is afgelopen week de omgevingsvergunning verleend.
Voor dit project heb ik het bouwkundige tekenwerk gemaakt en de bouwbesluitberekeningen (EPC, daglicht, ventilatie en MPG berekening).

De “fundering” bestaat uit een pr...

Continue reading...