Voor een particuliere opdrachtgever heb ik een voorlopig ontwerp voor een nieuw te bouwen vrijstaande woning in Almere mogen maken. Medio februari hebben we een principeverzoek bij de gemeente ingediend.

Uitgangspunt was om een robuust gebouw te ontwerpen met degelijke materialen, maar wel met een licht exterieur. De opdrachtgevers willen niet in een "glazen huis" wonen, maar verkiezen ramen met borstweringen. Er is gekozen voor gevels met wit stucwerk met met contrasterend metselwerk, kozijnen en dakranden in een donkergrijze kleurstelling.
De woning is sterk op de zonnige kant georiënteerd. In de noordgevel, langs de grens met de buren, komen slechts een paar kleine ramen.

2020-053_tuin2-edit
Visualisatie woning met brede terrasdeuren en een overdekt balkon gezien vanuit de tuin

2020-053_voorzijde1-edit
Visualisatie woning met links de dubbele garage gezien vanaf de straat

2020-053_voorzijde2-edit
Visualisatie entree woning gezien vanaf de straat


Af en toe plaats ik berichten op Twitter, ik vind het leuk als je mij wilt volgen. Verder ben ik te vinden op LinkedIn, maar wil je een bericht sturen, mailen, of mij bellen, ga dan naar de Contactpagina.

Next Post Previous Post